Dacă de obicei Iunie era perioada în care făceam tranziția la vacanțe și terase, anul acesta vom petrece vara mai mult în natură și orașe mai puțin aglomerate. Totuși, asta nu înseamnă că suntem nevoiți să ducem o viață solitară asemănătoare cu cea a prințesei izolate în turnul de fildeș. Dimpotrivă! Hai să vedem partea plină a paharului și să ne bucurăm că avem posibilitatea să cunoaștem oameni cool.
Cum? Simplu! Cu Entrigd! Singura aplicație de dating inteligent care va aduce mai aproape de tine oameni smart și cool care să-ți facă fiecare zi mai frumoasă.
Și cum orice are un început, dar și un final, profită de această perioadă și planifică-ți următoarea vacanță la Sibiu. Am pregătit pentru tine câteva idei de activități care sigur te vor scoate din monotonie, chiar dacă vei putea să te bucuri de ele abia la finalul perioadei de carantină. Iar dacă nu vei putea pune în aplicare propunerile noastre chiar acum, dat fiind contextul momentului, am pentru tine și câteva idei de socializare în timpul pandemiei.
Dacă deja ți-ai petrecut câteva weekend-uri prin oraș, înseamnă că ai deja o poză pe Podul Mincinoșilor, ai băut o cafea pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu și poate ți-ai făcut chiar curaj să urci în Turnul Sfatului. Iată ce altceva poți face!
Turul cafenelelor
Presupunem că vei vrea să-ți începi ziua cu o cafea tare, eventual și cu un mic dejun sau un bruch. Zona centrală oferă suficiente opțiuni, motiv pentru care este un bun punct de plecare. Deși toate localurile par a fi la fel de potrivite, unele sunt mai...turistice decât altele. Mai exact, sunt locuri în care nu vei găsi picior de sibian ci doar turiștii care au nimeni mai mult sau mai puțin întâmplător. Nimic greșit cu aceste localuri, însă presupunem că vrei să simți atmosfera autentică a orașului.
Cel mai tipic loc, asemănător vechilor vremuri, este Cafe Wien. Situat în curtea Bisericii Evanghelice și a Colegiului Național Samuel von Brukenthal (da, da, e în curtea liceului), cafeneaua pare că s-a mutat aici direct de la Viena, atât din punct de vedere al design-ului, cât și al ofertei de băuturi și mâncăruri. Ca bonus, terasa oferă o panoramă frumoasă asupra orașului.
Dacă te pasionează mai degrabă stilul fresh, îți recomand Pardon Cafe, Hug the Mug, The Refresh sau Music Pub.
Vizitează zona istorică
După ce ai savurat o cafea sau un fresh, e momentul să iei orașul la pas. Iar cel mai bun punct de plecare este Piața Mare. Dacă vrei să ai câteva fotografii impresionante, fă-ți curaj și urcă în Turnul Sfatului. Nu rata Piața Mică și Piața Huet, iar dacă te pasionează arhitectura, poți să vizitezi cele 3 biserici diferite din zonă.
Muzeul Satului
Deși pentru cei mai tineri ar putea părea inițial o destinație nu tocmai atractivă, te asigur că locul nu este doar un muzeu, este o stare, un loc rupt parcă de realitatea cotidiană, o experiență care trebuie trăită indiferent de vârstă.
Aflat la ieșirea spre Păltiniș, Muzeul Satului este ușor accesibil atât cu mașina, transportul în comun, cât și cu bicicleta sau, de ce nu, pe jos, deoarece doar 4 kilometri despart zona de centrul orașului. Ideal ar fi însă să nu te obosești, te așteaptă o zi plină! Ia cu tine încălțămintea comodă, o sticlă cu apă și ești gata pregătit de drum!
Muzeul reconstituie lumea satului românesc și o păstrează vie, chiar și în secolul vitezei. Vei păși în case și vei simți miros de lemn și lână. Vei vedea, frumos aranjate, borcanele de zacuscă și sticlele cu țuică. Săptămânal sunt organizate evenimente, târguri gastronomice, spectacole tradiționale, ateliere.
Iar dacă după o plimbare atât de lungă vei vrea să-ți potolești setea și foamea, poți face un popas la Cârciuma din Bătrâni, aflată în interiorul muzeului. Localul, care aduce mai mult a cramă, funcționează într-o construcție din anul 1850. O familie aprigă din satul Bătrâni (jud. Prahova), a ridicat această casă care a servit ca prăvălie, cârciumă și locuință până în anul 1952, pentru ca în 1988 edificiul să fie transferat în Muzeul ASTRA.
Și când se lasă seara...
Plecând de la ipoteză că încă nu ți s-au terminat descărcat bateriile, poți să testezi și viața de noapte a orașului. În jumătatea caldă a anului (din primăvară și până la lăsatul toamnei), vei găsi în fiecare seară ceva interesant de făcut, mai ales dacă între ariile tale de interes se numără și cultura. Festivalul de Jazz, Festivalul de Teatru, Astra Film Festival, ArtMania, Sibiu Music Fest, Sibiu Opera Festival, Focus in the Park sunt doar câteva din cele mai renumite evenimente anuale desfășurate la Sibiu.
Dacă te prinde iarna prin Sibiu, poți să alegi între a te bucura de un pahar de vin într-un pub cochet sau a merge într-unul dintre cluburile din oraș. Poate că viața de noapte în Sibiu nu este atât de ofertantă, cu toate astea oamenii sunt prietenoși și voia bună se găsește peste tot.
Vizitează împrejurimile
Dacă tot ai ajuns până aici, ar fi păcat să nu-ți rezervi o zi pentru a vizita împrejurimile orașului. Poți face o vizită până la Păltiniș sau poți să vizitezi cetatea de la Cisnădioara. La întoarcere, oprește-te la o plăcintă cu mere la Apfelhaus, hotel cu terasă aflat direct într-o livadă cu meri, situat (ce să vezi?) chiar pe strada Mărului.
Mai poți merge la Castelul de Lut de pe valea Zânelor, și tot în direcția aceasta poți vizita Abația Cisterciană de la Cârța (care este unica mănăstire cisterciană din România). Iar dacă tot ești în zonă, ar fi mare păcat să mănânci un păstrăv proaspăt la Păstrăvăria Albota. De aici până la Bâlea Lac mai e doar o aruncătură de privire, așa că vei știi încotro s-o apuci.
Dacă în tot periplul acesta vrei să cunoști și oameni, nu doar locuri, folosește cu încredere Entrigd. Singura aplicație de dating inteligent care va aduce mai aproape de tine oameni smart și cool care să-ți facă fiecare zi mai frumoasă.