,

Blog de smart dating

Sfaturi

Idei de socializare în timpul pandemiei

Pentru mulți dintre noi anul 2020 se aseamănă cu o perioadă sabatică, cel puțin din punct de vedere al interacțiunii sociale. Am amânat sau chiar încetat să ne vedem cu cei apropiați, ne-am limitat la ieșirile strict necesare. Cei singuri au resimțit poate mai acut această perioadă, cu atât mai mult cei care sunt în căutarea unui partener. Din păcate, contextul actual îndeamnă spre însingurare.

Viitorul apropiat nu pare că va aduce mari schimbări în ceea ce privește posibilitatea de a relua contactul social în modul în care îl considerăm normal. Astfel că măștile și distanțarea rămân prezente în toate domeniile vieții noastre, inclusiv în ceea ce privește datingul.

Ce e de făcut?

When life gives you lemons ask for salt and tequila. Mai exact, hai să rămânem optimiști și să vedem care-s opțiunile.

Am pus cap la cap câteva idei care (sperăm că) te vor ajuta să-ți adaptezi viața socială, în același timp păstrând (și respectând) normele de siguranță impuse de nedorita pandemie de Covid-19.

Hai să începem online

Online e mai simplu, ne șoptește la ureche un promo la TV. Deși nu suntem în totalitate de acord, trebuie să recunoaștem că în ceea ce privește relația pandemie – socializare, la momentul actual nu doar că online-ul este mai simplu, dar este și mai sigur.

De altfel, în orice variantă de online dating este recomandat să încerci să cunoști persoana cât mai bine înainte de a te avânta în întâlniri face-to-face. E o măsură de precauție, dar și un mod prin care eviți întâlniri sortite eșecului din cauza nepotrivirii de caractere. Așadar, primul pas: video date.

Folosește doar aplicații de dating cu recenzii bune, care își selectează cu grijă utilizatorii. Fie că e vorba de Tinder sau Badoo, acordă atenție unor detalii ca: modul în care persoana se prezintă, cât de coerent și corect se exprimă sau dacă pozele folosite sunt reale sau nu. Nu fiecare aplicație de dating online are propriile criterii de selecție și matching ale utilizatorilor. Entrigd are, de exemplu, se acceptă doar utilizatori validați, iar recomandările de noi prieteni se fac luând în calcul valori și interese similare, nu doar localiția sau considerente legate de înfățișare. Se numește smart matching și este practic deosebirea între Entrigd și alte aplicații de profil.

Dacă ai trecut de acest pas și Cupidon a fost generos în identificarea potențialei tale jumătăți, poți trece la etapa următoare: întâlnirea. Dat fiind contextul actual, îți recomandăm să alegi activități outdoor care să permită menținerea normelor de siguranță. Ce puteți face?

Ce zici de un picnic?

Așa, romantic, ca-n filme. În principiu, recomandarea este ca o primă întâlnire cu o persoană cunoscută pe o rețea de socializare sau cu ajutorul unei aplicații de dating să fie într-un loc public. Nu e nevoie de un plan complicat: o după-amiază cu vreme bună, într-un parc, ia cu tine o câteva snack-uri și ceva de băut. Restul vine de la sine!

Hobby-uri comune?

Dacă pe parcursul discuțiilor descoperi că aveți pasiuni comune care pot fi practicate afară, atunci înseamnă că premisele sunt bune pentru o relație de calitate. Fie că vorbim de sporturi (jogging, mersul pe bicicletă, tenis sau orice altceva), sau de alt fel de pasiune (fotografie, drumeții), orice activitate pe care o puteți face cu plăcere, afară, e un punct nemaipomenit de stabilire a unei noi relații, fie ea de prietenie sau de dragoste.

Cina la terasă.

Din fericire, încă ne putem bucura de câteva luni de vară. Așa că ideea unei cine în oraș suna excelent. Alege o terasă care respectă normele de distanțare și igienă, vorbiți înainte de preferințele culinare ale fiecăruia. Puteți să mergeți la sigur alegând ceva ce vă place amândurora, sau puteți încerca o terasă cu un specific mai exotic. Ar putea fi o experiență nouă pentru fiecare, atât culinară, cât și socială. În plus, un pahar de vin la apus, alături de o conversație plăcută, sunt ingredientele perfecte pentru o seară reușită.

Evenimente outdoor.

Dacă locuiești într-un oraș mai măricel, cu siguranță ai văzut deja în feed-ul tău de Facebook că industria de entertaining s-a adaptat contextului pandemic. Putem merge la evenimente în parc, la concerte sau lansări de carte. Dă un search pe Google și verifică ce evenimente sunt în perioada următoare. Alege ceva lejer, care să vă permită să comunicați, să împărtășiți opinii, să glumiți, mai exact să creați o conexiune.

Drive-in cinema.

Dacă sunteți amândoi amatori de filme, puteți opta pentru un film în varianta drive-in. Din fericire, în tot mai multe orașe din România a fost implementat sistemul de cinema drive-in. O altă variantă (poate chiar mai bună) ar fi cinematograful în aer liber. Mai ales pe perioada verii, șansele sunt mari ca și în orașul tău să se organizeze astfel de evenimente. Verifică! Ar fi o super ocazie să petreceți timp frumos împreună!

Muzee în aer liber.

În majoritatea orașelor găsim cel puțin un muzeu în aer liber. Fie că este vorba de un muzeu etnografic sau de alt tip, merită să planificați o vizită. De asemenea, poți căuta expozițiile în desfășurare, majoritatea sunt în aer liber. Alege ceva ce vi se potrivește, pregătește-ți o ținută confortabilă și descoperiți lucruri noi și interesante.

Indiferent ce alegi să faci, nu uita că cel mai important este să te simți bine și să te bucuri de fiecare moment. Uneori viața de adult e mai dificilă, iar în haosul urban socializarea se lovește de multe obstacole. Ne-am mutat viețile preponderent în online, însă asta nu înseamnă că e nevoie să renunțăm la tot ceea ce înainte ne făcea plăcere. Toți avem nevoie de prieteni, de oameni cu care să împărtășim bune și rele. Ne adaptăm și mergem înainte. O să fie bine! Cine știe, poate pandemia asta îți va scoate în cale chiar sufletul pereche.

Așa că, dacă te surprinzi într-o sâmbătă seara acasă, gândindu-te cu nostalgie la conversațiile nesfârșite din serile lungi de vară, nu e cazul să-ți lași corăbiile să se scufunde. Ia telefonul, creează-ți profilul Entrigd,  deschide o sticlă de vin și bucură-te de un start fresh cu experiențe autentice alături de oameni faini, așa, ca tine!