,

Blog de smart dating

Sfaturi

Dating apps, horror stories și cum le evităm

Oricine a folosit măcar o dată o aplicație de dating ar trebui să știe că șansele de a da peste oameni sau situații ciudate pot să apară dacă nu luăm unele măsuri de precauție. Există situații în care întâlnirile, fie ele online sau offline, se dovedesc a fi adevărate eșecuri de care ulterior ne putem amuza. Am răscolit Internetul pentru a afla câteva din poveștile horror ale utilizatorilor de dating apps.

Băiatul mamei

„Foloseam Tinder de ceva timp. Am cunoscut un tip, părea chiar ok. Prima întâlnire: a întârziat o oră și jumătate să mă ia pentru că „a tras un pui de somn”.  În cele din urmă am mers la un concert. Mama lui ne-a „surprins” și ne-a așteptat acolo. Nici unul dintre ei nu păreau intrigați de nedumerirea mea. Se pare că el a invitat-o, iar ea a acceptat.”

Cheater Alert

„Ne-am cunoscut pe OkCupid. Am discutat ceva timp și am decis să ne vedem. Eșec total! Soția sau prietena tipului l-a urmărit pentru că îl bănuia că o înșală și, în timpul primei întâlniri pe care am avut-o cu el, femeia l-a confruntat. Îi sunt recunoscătoare că l-a luat pe el la întrebări și nu pe mine,  întrucât eu nu eram conștientă că el are o relație”.

Mult prea multă informație pentru o primă întâlnire

„Am întâlnit pe cineva pe Tinder și, după câteva zile de conversație, am decis să ne întâlnim la cină. După ce am comandat mâncarea, a început să-mi povestească despre moartea câinelui ei chihuahua, care murise cu cinci ani înainte. A început să plângă! A fost extrem de neplăcut, iar cheful a dispărut total.”

Dating & Schema piramidală

„Eram la o primă întâlnire cu un tip mișto. Ne-am cunoscut prin intermediul unei aplicații de dating. După ce mi-am comandat cafeaua, m-a întrebat imediat dacă vreau să mă uit rapid la un videoclip pe laptopul său în timp ce așteptam. A fost un clip de 12 minute despre clubul său de vacanță MLM [multi level marketing], care nu era altceva decât o schemă piramidală de recrutare."

Când în spatele pozelor este o farsă

"Am cunoscut o fată super drăguță pe Tinder. Am făcut schimb de mesaje câteva zile. Nu părea nimic ciudat la ea, aveam pasiuni comune și am părea că ne potriveam chiar foarte bine, așa că am decis să ne întâlnim la restaurant pentru prima noastră întâlnire.

Mi-a scris să intru și să caut o femeie îmbrăcată într-o rochie roșie. Pentru înțelege contextul, nu prea merg la blind dates de fel, așa că am fost destul de nervos odată ce am ajuns. Ajuns la locație, am intrat în restaurant și am început să o caut. Doamna de la intrare s-a oferit să mă ajute să mă așez undeva, dar am refuzat și am spus cu un zâmbet larg: „Partenera mea mă așteaptă, e în regulă”. Așa că am continuat și am pornit în căutarea ei. Părea că tipa nu e nicăieri, dar imediat ce am dat un colț am văzut o masă plină cu băieții râzând în hohote. Erau prietenii mei. Abia atunci mi-am dat seama că am picat în cursa lor și am flirtat timp de o săptămână cu ei online."

Lista de povestiri cu final nefericit poate continua la nesfârșit. Ce poți să faci tu pentru a evita să ajungi și tu un personaj dintr-o astfel de întâlnire de coșmar? Ei bine, din fericire, există o serie de lucruri pe care poți să le iei în considerare. Hai să vedem!

În primul rând, alege cu grijă aplicația de dating pe care o folosești. Deși toate par la fel (ce clișeu), există diferențe semnificative atât între aplicații, dar și între tipul de utilizatori care le folosesc. Vezi care sunt aplicațiile de dating populare la momentul acesta.

În principiu, fiecare aplicațiile își stabilește propriile criterii de selecție a membrilor. Dacă nu există niciun fel de elemente de verificare, este foarte posibil dai de profiluri fake sau de o diversitate obositoare de caractere. Din punctul acesta de vedere, îți recomandăm Entrigd, fiind singura aplicație care verifică individual fiecare profil, astfel încât riscul de a irosi timp cu persoane nepotrivite scade considerabil.

Nu grăbi întâlnirile face-to-face! Lasă să treacă un pic de timp în care să ajungeți să vă cunoașteți. Din discuții casual îți poți da seama care sunt principiile după care partenerul/partenera ta se ghidează. Dacă ai dubii legat de un subiect, întreabă politicos.

Acceptă doar întâlnirile în spații publice, la ore decente. În definitiv, te întâlnești cu un necunoscut, este absolut normal să-ți iei toate măsurile de precauție. Alege activități diurne în spații populate, fie că este vorba despre o plimbare în parc sau o cină la un restaurant.

Prima întâlnire s-a lăsat cu dezamăgiri? Nu insista. Mergi mai departe. Ia în calcul orice semnale de alarmă și, de ce nu, nu-ți ignora intuiția.