Gabriel Garcia Marquez, un scriitor care a primit și Premiul Nobel pentru Literatură, a croit o poveste despre doi oameni care se îndrăgostesc, dar sunt ținuți departe unul de celălalt datorită statutului social, într-o perioadă sumbră în care holera făcea ravagii în jurul lor.
Deși situația actuală e serioasă și nu trebuie minimizată, e bine să păstrăm o doză de contact cu lumea din jur în singurul mod care e sigur pentru toată lumea: online.
Dacă te gândeai că această distanțare fizică nu are niciun rezultat bun, depinde foarte mult de modul în care alegem să reacționăm la ea și să o privim.
Iată câteva lucruri pe care noi le-am găsit pozitive la dating în vremea Coronavirusului:
#1 Ai un icebreaker sigur
Bine, poate nu e cazul să începi prima replică cu subiectul acesta ca să nu dai impresia de panică, dar dacă-ți amintești din articolul nostru despre lucruri pe care să nu le faci pe un dating app, unul dintre ele ținea de arta conversației. Și anume să ai una.
Evenimentele curente pot fi un început de la care să cunoști mai bine pe cineva: cum se simte vis-a-vis de subiect, cât de afectat este și cum vede acea persoană situația în general.
Puteți avea o conexiune puternică din meme-uri care mai relaxează situația sau găsiți că a-i ajuta și preveni pe alții e o valoare comună.
Dacă e ceva ce virusul acesta nu ucide, e o conversație.
#2 Doar fiindcă stai acasă nu înseamnă că nu poți cunoaște oameni noi
Internetul ne dă un cadou subestimat: ne pune în legătură cu ceilalți fără riscurile implicate. Putem sta la curent cu fiecare nouă schimbare din jurul nostru, putem comunica ușor și putem păstra legătura cu exteriorul în momente în care ieșitul în oraș nu e o opțiune.
#3 Ai timp să cunoști pe cineva “the 90’s style”
Pe la începuturile Internetului, oamenii vorbeau pe mIRC. Era o perioadă sălbatică și pură a internetului când nu știai dacă vei cunoaște acea persoană cu care vorbești de 3 luni de zile.
Unii sunt încă nostalgici după perioada aceea. Conversații lungi, emoții la prima întâlnire, surprize când vezi cum arată în realitate.
Cu aplicația de dating Entrigd surpriza realității nu te va lovi așa cum o făcea mIRC-ul. Entrigd selecționează cu atenție utilizatorii care-și completează poze, descriere și alte detalii intrigante despre stilul lor de viață.
Dar acum e momentul să vedem ce înseamnă slow dating. Slow dating e un concept care sună cam așa: azi ne cunoaștem, mâine aflăm ce sos de pizza ne place să comandăm, peste 10 zile ne trimitem statistici de pe World Health Organization și mâncare printr-un food app, la prima noastră cină în carantină.
[
](https://2gby.app.link/now)
Slow dating te lasă să afli informații cruciale despre celălalt, cum ar fi:
- Dacă e fan Marvel sau DC
- Dacă îi place minimal sau trap electronic
- Dacă e a dog or a cat person
- Dacă e fan USR sau PSD
- Dacă se spală pe mâini
- Dacă a ținut cu Jordan Peterson sau cu Slavoj Zizek în dezbaterea lor publică
- Dacă a citit Dragoste în vremea holerei. Sau dacă citește orice
- Dacă are un tic nervos care îl face să-și pună mâna pe față de 400 de ori pe zi
- Dacă e rezistent la stresul unui eveniment de talie mondială
Imaginează-ți doar potențialul acestei abordări. Dacă ești de femeie, nu vei mai fi grăbită spre o întâlnire. Dacă ești de gen masculin, vei avea destul timp să-ți dai seama că defapt, nu va fi nicio scânteie între tine și ea.
Only time will tell - și ce moment mai bun decât atunci când lucrezi de acasă și vezi în medie, 0.3 oameni/zi?
Indiferent dacă te decizi să continui dating la modul clasic sau încerci slow dating, noi te încurajăm să încerci asta cu Entrigd - aplicația de dating care selectează utilizatorii pentru a oferi cea mai sigură și interesantă experiență pentru comunitatea creată.
Și să ne spui și părerea ta: vezi schimbări în modul în care interacționează oamenii acum? Crezi că slow dating e un concept realizabil? Sau crezi că oamenii sunt mai puțin interesați de asta acum?
Cover image credits: Rein Janssen