Aplicațiile de dating sunt noua modalitate de a cunoaște oameni noi și de a începe o relație. Ai auzit de Entrigd? Aplicația a fost creată în România, și este dedicată tinerilor interesați fie de o relație, fie de a cunoaște pe cineva la fel de fain ca și ei.
Având în vedere că viețile noastre sunt din ce în ce mai pline, avem la dispoziție mai puțin timp pentru a cunoaște oameni noi și în consecință persoana potrivită cu care să începi o relație.
Aplicațiile de dating sunt perfecte pentru toată lumea. Poți să îți setezi preferințele, poți vorbi cu oameni oricând și oriunde, fără să fii constrâns de un program și mai mult, îți permiți să ai o conversație cu cineva înainte de a ieși la o întâlnire.
Însă, înainte de a cunoaște oameni noi, trebuie să ai un profil excelent.
Astfel, popularitatea îți crește. De asemenea, trebuie să ții cont de un cod de conduită pentru comunicarea online, care, desigur, este bazat pe viața reală.
Cu alte cuvinte, nici online nu poți face lucruri pe care nu le poți face în viața de zi cu zi. Iată câteva exemple de AȘA NU.
1. Ai impresia că ești prea bun pentru oricine
General vorbind, aroganța nu te face plăcut. Iar atunci când spui că ești prea bun pentru a cunoaște oameni noi pe o aplicație de dating, chiar acest mediu, nu arată foarte bine. Poate te gândești să evidențiezi faptul că ești selectiv, însă, nu vei lăsa această impresie.
2. Ceri imediat contul de Whatsapp/Instagram/orice alt canal
Pare puțin grăbit când ceri contul de Instagram după 5 replici. Este clar că poți cunoaște mai bine o persoană de pe conturile de social media, însă, o poți face mai bine vorbind cu acea persoană. Ai mai multe șanse să vezi o persoană de mai multe ori comunicând cu ea, nu urmărind-o pe social media.
3. Nu ai nicio descriere
Acesta nu e un lucru rău, în sine. Dar dacă profilul tău nu prea spune nimic despre tine, adică pozele nu arată cum ești și ce îți place, nu ai o descriere, nu ai niște preferințe, e destul de greu pentru cineva să evalueze dacă te plac sau nu. O descriere amuzantă poate câștiga exact genul tău: cineva care se uită nu doar la looks, ci și la vibe.
4. Începi conversația cu „Salut”. Și poate și “ce mai faci?”
Trebuie să înțelegi că oamenii care folosesc aplicațiile de dating sunt la fel de ocupați ca tine. Sau, la fel ca și tine, au primit multe replici memorabile (sau total plictisitoare). Dacă nu inițiezi o conversație, atunci cu siguranță vei fi trecut cu vederea. Prima impresie contează chiar și pe dating apps, așa că trebuie să îți găsești un subiect interesant cu care să îți captivezi interlocutorul chiar de la începutul conversației. Formele introductive funționează, dar continuă cu ceva mai interesant. #nopressure.
PS: 9 din 10 bărbați întreabă “ce mai faci?” din prima. Ceea ce nu e rău, dar de câte ori poate cealaltă persoană să răspundă ceva intrigant la întrebarea asta?
5. Ai doar poze de la sală
Oricine apreciază un corp frumos și fit. Și da, felul în care arăți poate avea un impact în prima secundă când persoana respectivă face o decizie subconștientă. Dar poate unele persoane au nevoie de mai multe informații ca să ia acea decizie și preferă să știe cine ești tu, în spatele pasiunii pentru sport. Ce locuri frecventezi? Ce hobby-uri ai? Ce ai face în timpul liber în afara de sport? Ia trei dintre cele mai interesante lucruri pe care le ai și transmite-le prin profilul tău.
6. Ai prea multe poze de grup
Te gândești că pozele de grup indică faptul că ești o persoană sociabilă? Ei bine, nu este chiar așa. Pozele de grup induc în eroare persoanele cu care vorbești. Poți fi oricare dintre cei prezenți în poză. Mai mult decât atât, pozele de grup nu spun mai nimic despre tine ca individ, decât că îți place să ieși cu acele persoane și, poate că ești cel mai draguț dintre prietenii tăi.
7. Ai mai puțin de trei poze
După două poze nu poți să îți dai seama cum arată o persoană și în consecință, nu poți să iei o decizie informată. Atunci când îți creezi profilul este indicat să urci mai multe poze cu tine, eventual cel puțin una în care ți se vede tot corpul. Astfel, persoanele cu care intri în contact știu cum arăți. Și nici nu mai ești evitat de oamenii care țin la acest aspect.
8. Selfie-uri nereușite
Nimeni nu se așteaptă să fii fotograf profesionist, însă încearcă să urci în aplicația de dating cât mai puține selfie-uri, sau dacă își place neapărat o fotografie, să fie clară. Dacă nu reușești să surprinzi singur punctele tale pozitive, roagă un prieten să te ajute. De asemenea, ar trebui să eviți Photoshop-ul și mai ales, filtrele dacă ești, mai ales, un începător. Diferența între tine și pozele tale nu trebuie să fie foarte mare, în special dacă îți dorești să te întâlnești în viața reală cu cineva pe care l-ai cunoscut pe un dating app.
9. Conversația e… limitată
Ai poze cu cerul pentru că ești o fire romantică sau cu munți pentru că ești aventurier? Nimeni nu va alege un profil pe care nu este prezentată nicio poză cu tine. Sau va crede că ai ceva de ascuns. Poți să încarci o poză cu ceva extraordinar făcut de tine.
Însă, aceasta nu ar trebui să fie singura de la tine de pe profil. Iar dacă ești de cealaltă parte și te-ai săturat să vezi astfel de profiluri, fă-ți cont pe Entrigd, o aplicație de dating românească care verifică profilurile. Astfel, eviți pozele cu flori, nori și peisaje montane.
10. Minți în privința vârstei
Dacă un an poate fi trecut cu vederea 10 sunt greu de explicat. Având în vedere că la un moment dat te vei întâlni cu persoane cunoscute pe aplicația de dating, nu este indicat să minți în privința vârstei. Vei fi greu de recunoscut dacă persoana cu care te întâlnești se așteaptă la cineva de 30 și tu ai 50. Și cu siguranță relația voastră se va opri acolo.
11. Ceri detalii fizice foarte specifice
Este normal să fii atras de fizicul unei persoane și să ai o tipologie pe care o preferi. Însă, dacă ceri de la început detalii foarte specifice despre înfățișarea unei persoane, vei avea surpriza neplăcută de a fi evitat. Poți să nu menționezi aceste detalii, chiar dacă ții cont de ele atunci când alegi să vorbești cu o persoană pe o aplicație de dating.
15. Ai o biografie foarte lungă
Biografia trebuie să fie concisă, pentru a nu plictisi persoanele care îți vizitează profilul. Creează un aer de mister în jurul tău, povestind doar ceea ce este extraordinar, chiar și în cazul în care după viața ar trebui să se scrie cărți. Păstrează câteva povestiri și pentru întâlniri.
16. Selectezi toate persoanele compatibile
Algoritmul de compatibilitate este destul de lax, fie aveți interese comune, fie sunteți în apropiere unul de altul. Dar nu are chiar foarte multe filtre. Ceea ce înseamnă că trebuie să îți setezi tu anumite criterii de selecție a persoanelor cu care intri în vorbă. Astfel, nu este indicat să swipe spre dreapta toate profilurile care îți sunt prezentate ca fiind compatibile.
17. Renunți atunci când cineva dispare în ceață
Sunt persoane cu care vorbești, simți că te înțelegi aveți lucruri în comun, însă deodată dispar în ceață și nu mai dau niciun semn de viață. Nu trebuie să te lași descurajat de ghosting. Se întâmplă uneori. Cu siguranță, dacă ești perseverent, vei găsi pe cineva cu care să îți petreci timpul.
Nu este imposibil să îți găsești jumătate pe o aplicație de dating. Dar pentru a face asta trebuie să îi creezi toate oportunitățile ca să te găsească. Ai nevoie de un profil atractiv, activ și trebuie să faci conversație interesantă. Nu în ultimul rând, să fii sincer. Odată ce vei ține cont de aceste sfaturi, șansele tale de a găsi persoana potrivită vor crește considerabil.