,

Blog de smart dating

Stiri

Top 5 dating apps în 2021 ca să nu rămâi singur(ă)

De ceva timp m-am prins pe ideea că sunt amatoare de noi cunoștințe. Îmi place să cunosc persoane “de la zero”, mă simt entuziasmată să comunic cu persoane necunoscute - în așa mod nu mă plictisesc și, totodată, îmi lărgesc cercul de prieteni și cunoștințe. Până nu demult eram de părere că unica metodă funcțională de a cunoaște pe cineva este metoda tradițională și destul de oldschool (am făcut cunoștință cu toți partenerii din viața mea în baruri, restaurante, la muncă sau alte locuri de rutină care se regăsesc în viața fiecăruia). Știam că există aplicații de dating care îți permit să faci cunoștință într-un mod virtual, chiar și mai mult, am o prietenă care și-a cunoscut viitorul soț pe net. Cu toate acestea, rămâneam sceptică și nu credeam că platformele și aplicațiile de dating mi se potrivesc. Acest lucru s-a schimbat recent, când m-am mutat la București. M-am pomenit într-un oraș necunoscut pentru mine. Astfel, metodele mele oldschool au devenit ineficiente, de aceea am decis să încerc aplicațiile de dating. Mi-am pus scopul să testez, timp de o lună, cele mai populare aplicații dating din România și să decid, într-un final, dacă, totuși, sunt pentru mine sau nu. Iată care sunt aplicațiile pe care le-am testat:

  • Bumble;
  • Entrigd;
  • Hinge;
  • Coffee Meets Bagel;
  • Once.

În continuare găsești o descriere succintă a experienței pe care am avut-o cu fiecare aplicație.

Interfata Bumble Dating app

Bumble. Utilizând aplicația timp de o lună am ajuns la concluzia că Bumble este cu adevărat plin de băieți drăguți. O discuție în Bumble poate fi inițiată doar de o femeie. Eu sunt ok cu acest lucru, dar nu pot estima cât de ok cu această regulă este partea masculină a aplicației. Cu toate acestea, am avut conversații foarte drăguțe (și am avut niște întâlniri frumoase!). Este nevoie doar să faci primul pas și să spargi gheața!

Pe partea de neajunsuri, utilizatorii aplicației mi s-au părut destul de pasivi. Mi-a luat mult timp să găsesc o potrivire cu care aș putea comunica activ. În majoritatea cazurilor purtam discuții reci și scurte.

Entrigd este un concept creat in Romania pentru cei care cauta persoane extraordinare in unul din marile orasel ale tarii

Entrigd este o aplicație de dating autohtonă datorită căreia am găsit potriviri chiar în orașul în care locuiesc în prezent - în București. Din câte am înțeles, aplicația poate găsi potriviri nu doar pentru București și pentru celelalte orașe mari din România dar și pentru iubitorii de sport sau cei creativi. Acest lucru este fain din perspectiva că găsești potriviri în apropiere nemijlocită de zona ta. Totodată, conform dezvoltatorului, potrivirile pe care le oferă algoritmul sunt și inteligente la capitolul compatibilitate. Inițial, eram destul de sceptică privitor la acest lucru, dar în scurt timp am observat că algoritmul funcționează cu adevărat - am obținut o potrivire cu un băiat drăguț, pasionat și el de sport si stil de viata sanatos.

Hinge - este o aplicație în care swipezi profilurile altor utilizatori, iar în cazul în care obții matches cu cineva, voila - poți începe conversația. Mi-a plăcut foarte mult funcția de adăugare de story disponibilă în aplicație. După ce mi-am revizuit story-ul adăugată m-am prins pe ideea că ea chiar mă reprezintă. Apropo, alți utilizatori pot aprecia story-ul tau sau anumite părți din ea. Astfel, acesta a devenit un mod adorat de utilizatorii Hinge.

Printre lucrurile care nu mi-au plăcut în această aplicație este dificultatea cu care reușești să găsești o potrivire. Probabil acest lucru se explică prin reproiectarea recentă a platformei - Hinge nu are atât de mulți utilizatori precum alte aplicații, de aceea, uneori este dificil să găsești o potrivire. 

Coffee Meets Bagel este o aplicație de dating cu principiul clasic de funcționare, în care femeile aleg. Chiar din prima zi am primit o listă de bărbați care mă plăcuseră. Acest lucru mi-a ridicat dispoziția și încrederea în propria atractivitate. Am parcurs lista și am zis: și de ce nu? Am ales câțiva “candidați” și le-am scris mesajul de “sparge gheața” (apropo, Cofee Meets are și câteva șabloane de mesaje de salutare - feel free să le utilizezi pentru că ajută cu adevărat).

Un alt aspect fain al aplicației constă în faptul că profilurile utilizatorilor sunt foarte detaliate. În comparație cu celelalte aplicații, Coffee Meets Bagel chiar îți oferă o groază de detalii despre utilizatori.

Once m-a bucurat inițial printr-un proces simplu de înregistrare (m-am logat cu ajutorul contului Facebook). Totodată, pe parcurs, mi-am dat seama că acest lucru determină și existența unor conturi fake - lipsa procesului de înregistrare presupune și lipsa unui filtru inițial de selecție a utilizatorilor. Este ușor de navigat pe Once, dar totodată, mi s-a părut incomod faptul că nu există o funcție de căutare a utilizatorilor. Per general, Once nu m-a impresionat și, cu atât mai mult, nu am stabilit nici un dialog pe această platformă.

În urma testării acestor 5 aplicații, m-am prins pe ideea că, cu adevărat, acestea funcționează. Am făcut cunoștință cu băieți tare drăguți cu care am avut discuții și întâlniri grozave. Cel mai curând te întrebi care aplicație dintre acestea o folosesc până în prezent? Am ales Entrigd datorită acoperirii geografice, algoritmilor inteligenți și utilizatorilor faini. De aceea, dacă dorești să cunoști lume nouă și faină, #getEntrigd!