,

Blog de smart dating

Tinder

Cum începi o conversație într-o aplicație de dating?

Hai să ne imaginăm următorul scenariu:

Folosești o aplicație de dating.

Vezi pe cineva care îți place.

Îi verifici profilul și decizi că potrivirea e ideală.

Îi trimiți un mesaj.

Aștepți....

Vei primi sau nu un răspuns?

Statisticile arată că doar 32% din totalul mesajelor trimise prin intermediul oricăror dating apps primesc un răspuns, fie că vorbim de Tinder, OkCupid sau Entrigd.

Nu mai este cazul să dezbatem subiecte legate de cine inițiază o conversație. Dacă ești aici, înseamnă că nu trăiești (și nu gândești) în standardele unei epoci demult apuse. Problema care rămâne este legată însă de cum începem o conversație online atunci când ne orientăm spre online dating.

De ce este asta o problemă? Simplu, este primul contact, prima impresie pe care o vei contura în mintea persoanei pe care tocmai o cunoști. Așadar, am pus cap la cap un set de reguli care, sperăm noi, te vor ajuta să inițiezi o relație de durată și, mai ales, una de calitate.

#1. Scrie corect

Regula de aur! Ai grijă la ortografie, nu folosi prescurtări inutile și nu încerca să faci economie de vocale. Un studiu făcut de OkCupid a arătat faptul că există o corelație directă între calitatea gramaticală a primul mesaj și rata de răspuns. Astfel, șansele de răspuns scad semnificativ dacă mesajul conține greșeli sau prescurtări (știi tu: sal, cf?).

Pe de altă parte, s-a observat faptul că interjecțiile de tipul haha sau hehe (deci care trimit la ideea de zâmbet sau râs), cresc șansele de răspuns cu până la 45%. De ce? Destul de simplu: tuturor ne place să ne amuzam, toți suntem atrași de persoane amuzante și pozitive.

Șansele sunt mari ca după ce trimiți primul mesaj, persoana în cauză să fie tentată să arunce o privire asupra profilului tău. Asigură-te că nu-ți tai singur(ă) craca de sub picioare! Profilul este cartea ta de vizită, completează totul cu grijă și alege fotografiile care te avantajează. Verifică ce este recomandat și ce nu pe un profil de dating .

#2: Evită complimentele care fac referire la aspectul fizic

Deși acest sfat este valabil pentru ambele sexe, el se adresează cu precădere bărbaților, deoarece ei sunt mult mai predispuși să complimenteze aspectul fizic încă de la prima interacțiune. Tuturor ne plac complimentele, cu toate acestea, este imposibil să complimentezi sincer o persoană pe care nu ai întâlnit-o niciodată. În plus, făcând referire la aspectul fizic, riști să fii catalogat(ă) ca superficial(ă).

În schimb, analizează cu atenție profilul persoanei alese și caută detalii care ar putea face diferența. Poze din vacanță? Complimentează-i alegerile pentru anumite destinații. Observi că persoana are o pasiune pentru gătit? Laudă-i mâncărurile vizibile în fotografii.

#3: Folosește o formă de salut atipică

Prin atipic nu înțelegem ciudat, ci doar...diferit. Evită formulele uzate (Bună! Ce faci?) sau rigide (Bună ziua!). Caută un salut care să te reprezinte, ceva prietenos și simplu. Gândește-te de fiecare dată ce impresie ți-ar lăsa ție un mesaj care ar începe cu un salut plicticos. Scrie mai mult de 3 litere și două emoticoane! Fii conștient(ă) că acest prim mesaj poate reprezenta ancora care te va aduce cu un pas mai aproape de relația mult dorită. Bun, am pus suficientă presiune pe tine? Acum relaxează-te și găsește formula perfectă!

#4: Caută în prealabil subiecte de discuție

Dacă ai ajuns în punctul în care match-ul a fost făcut, înseamnă că ai în comun destul de multe cu persoana de la celălalt capăt al liniei. Verifică-i profilul, caută detalii, observă-i hobby-urile și subiectele de interes. Vezi ce aveți în comun. Adu în discuție aceste teme! Fie că este vorba de o destinație de vacanță, de un autor preferat sau de sportul pe care amândoi îl practicați, important este să stabiliți o conexiune de la care, ulterior, pot pleca și alt tip de conversații.

#5: Evită subiectele prea personale

Unul dintre aceste subiecte ar fi religia. Opțiunile politice se numără și ele între subiectele de evitat la începutul unei discuții. În mare, orice subiect care poate leza opiniile cuiva ar trebui evitat. Sigur, în cazul în care anumite aspecte sunt importante pentru tine, le poți dezbate după ce ai stabilit o legătură cu persoana în cauză. Vei evita astfel riscul de a crea situații inconfortabile care ar putea să reducă la zero șansele unei relații.

#6: Mărimea contează? Cu siguranță!

Știi glumele cu cercetătorii britanici? Ei bine, au existat specialiști care au cercetat proporția optimă de cuvinte dintr-un mesaj reușit. Cum? Au analizat milioane de mesaje, le-au selectat pe cele care au avut cel puțin 4 schimburi de replici și care s-au concretizat într-un schimb de date de contact. Ce au avut în comun toate aceste mesaje? Un număr de cuvinte cuprins între 40 și 90.

Deci, ce ar trebui să spui în acele prețioase 40-90 de caractere? Te lăsăm pe tine să răspunzi la această întrebare. Noi îți recomandăm să ții cont de sfaturile date anterior și să încropești un mesaj unic, amuzant, scris corect gramatical, fără complimente fizice și care să facă referire la interese sau pasiuni comune. Haide, nu-i atât de complicat cum pare!

Descarcă Entrigd și descoperă oameni faini, ca tine! Spre deosebire de alte aplicații de dating, pe Entrigd fiecare profil este verificat individual pentru a ne asigura ca utilizatorii socializează într-un spațiu sigur, în care își pot întâlni jumătatea.