După ani de swiping, am ajuns la concluzia ca aplicațiile de dating au destul de multe în comun cu procesul de recrutare pentru un job. Încerci să fii tu însuți, dar în același timp încerci să vinzi o imagine. În timp, fie că ne dăm seama sau nu, această strategie devine obositoare și nu are nici pe departe succesul dorit. Da, mă refer aici la dating apps.
Din fericire, nu există o rețetă magică a succesului, dar un pas important către cunoașterea persoanei potrivite poate fi Entrigd - aplicația dezvoltată de români, pentru îndrăgostiții din România.
Acestă aplicație ne dă tuturor șansa de a avea propriul câștig.
Îți voi spune pe scurt, care au fost greșelile pe care eu le-am făcut în ultimii ani de utilizare a aplicațiilor de dating și cam ce am învățat din toată această experiență. Știi cum se zice, oamenii smart învață din greșelile altora, așa că hai, spor la citit!
Am folosit prea multe fotografii de grup
Deși este important să arăți că ai alți oameni în viața ta și nu ești vreo specie solitară, prea multe fotografii de grup pot induce destul de multă confuzie. La capătul celălalt al “liniei” se află un străin care habar nu are care este culoarea ochilor tăi, iar identificarea ta în fotografii poate fi un puzzle destul de complicat. Atât de complicat încât posibil să gliseze elegant spre stânga.
Asigură-te că în prima ta fotografie apari solo.
Fără îndoială, poți să presari câteva poze de grup ici și colo, însă asigură-te că mesajul transmis de aceste fotografii este cel dorit, și anume că ești o persoană sociabilă, easy going, căreia îi place să petreacă timp de calitate cu prietenii. Dacă te alături în poze unui grup consistent de persoane de sex opus, este foarte posibil ca efectul să fie unul negativ.
Nu am spus ce îmi doresc cu adevărat
La începuturile mele în datingul online, mă întrebam adesea de ce nu găsesc o persoană care să fie pe aceeași lungime de undă cu mine. Fie că îmi doream o relație sau doar ceva casual, mi se părea că nu voi putea găsi pe cineva care să caute ceea ce căutam și eu. Era ca și cum o vrajă voodoo mă oprea să găsesc fericirea. Am încercat Tinder, Bumble, chiar și OkCupid, însă problema a rămas aceeași.
Lucrurile s-au schimbat drastic în momentul în care am început să menționez care-mi sunt dorințele. Ceața s-a disipat și am avut parte – ca printr-o minune – de match-uri mult mai atractive.
Așadar, dacă aplicația folosită de tine are opțiunea de a bifa intențiile (relație, prietenie, etc.), folosește-o fără nicio rușine. Este cel mai eficient să spui de la început ce cauți. Crede-mă pe cuvânt că nu vrei să-ți pierzi timpul cu persoane care nu știu ce vor sau care sunt interesate de cu totul alte tipuri de interacțiuni.
Am pus prea mare accent pe aspect
Evident, este imposibil să nu dai atenție aspectului. Mă refer aici la potențialul partener sau parteneră, nu la felul în care arăți tu. Este important să existe atracție! Cu toate acestea, dacă îți stabilești standarde specifice, atunci îți restrangi semnificativ șansele de a găsi partenerul dorit. Nu te seta pe un model de fizionomie, nu discrimina pe criterii superficiale.
Cele mai plăcute surprize vin întotdeauna de la persoane cu personalități uimitoare și nu de la o pereche de ochi căprui.
Nu am citit informațiile din BIO
Swipe, swipe, swipe. Poză, poză, poză. Aș putea să petrec ore întregi antrenându-mi degetul mare în mișcări stânga-dreapta. Așadar, atunci când apărea un match, eu practic nu știam nimic despre persoana respectivă, în afară poate de două, trei detalii pe care le-am remarcat la pozele sale. Ce făceam? Mă uitam în urmă și-mi dădeam seama că dacă aș fi parcurs secțiunea de Bio, nu doar că nu m-ar fi atras deloc persoana respectivă, dar nici nu aș fi acceptat match-ul .
Dacă dai de un chip frumos și nu găsești informații în Bio, posibil să ai de-a face cu o persoană grăbită sau axată doar pe imagine. Dacă dai de un Bio în care regăsești informații sau principii cu care nu rezonezi, sfatul meu este să mergi mai departe.
Nu am pus accent pe prima replică
Dacă în întâlnirile face-to-face prima impresie poate fi dată de strângerea mâinii, ei bine, în aplicațiile de dating această etapă e reprezentată de primele cuvinte pe care le scoți din tastatură. Recunosc, mi s-a întâmplat și mie: imediat cum a fost făcut match-ul, m-am grăbit să trimit un mesaj extrem de original, de obicei “Hey!” sau “Salut!”, însoțit eventual de un emoji.
De cele mai multe ori mi se răspundea cu aceeași monedă iar flacăra iubirii se stingea înainte să se aprindă prea bine. Uneori însă nu am mai primit nici măcar un răspuns la salut. Cu toate acestea, doar în momentul în care cineva m-a abordat cu o replică mai complexă și mai interesantă mi-am dat seama cât de plictisitoare erau conversațiile mele de până atunci.
Aruncă o privire la fotografii, la Bio, găsește pasiuni comune sau lucruri pe care amândoi le-ați încercat și deschide conversații cu o întrebare captivantă.
Întâlnirile prea rapide
Nu ți-aș putea spune de câte ori vorbesc cu un tip timp de 15 minute (ceea ce echivalează cu aproximativ patru sau cinci mesaje) și el mă întreabă imediat dacă vreau să ies la vin.
Dincolo de șansele mari ca persoana în cauză să fie interesată doar de felul în care arăți (iar noi presupunem că farmecul tău e nu doar fizic, ci și temperamental), situația ar putea fi uneori chiar periculoasă. Dacă nu mă crezi, convinge-te și tu de existența unor adevărate horror dates.
Am renunțat după primul eșec
Mulți dintre noi facem asta. Întâlnești pe cineva, lucrurile merg ok o perioadă, persoana dispare (așa numitul ghosting), iar tu decizi că celibatul este cea mai bună alegere și că aplicațiile de dating nu sunt pentru tine.
Dacă ești romantic(ă) din fire, vestea următoare probabil că îți va provoca o mare dezamăgire: cei mai mulți utilizatori de aplicații de dating vorbesc simultan cu mai multe persoane. Asta înseamnă că oricând match-ul tău poate întâlni pe cineva mai potrivit, la fel cum și tu vei avea șanse suplimentare dacă adopți aceeași strategie.