,

Blog de smart dating

Sfaturi

Ghidul Entrigd: cum faci fotografia ideală pentru dating apps

Fie că vine vorba despre dating apps sau rețele de socializare precum Instagram sau TikTok, este important să ținem cont de câțiva factori care vor îmbunătăți atât felul în care suntem percepuți de către ceilalți, dar și mesajul pe care dorim să îl transmitem.

Indiferent de ce cauți în materie de dating sau ce aplicații preferi pentru socializare, noi avem câteva sfaturi în vederea îmbunătățirii imaginii tale de profil - pentru a obține ceea ce îți dorești.

Landscape is so last season

În momentul în care vrei să încarci o fotografie bună de profil, în primul rând trebuie să fie tip portrait.

De ce? Fotografia tip portret este mai personală, căci automat surprinde esența mesajului și nu alte elemente irelevante.

Pe scurt, atunci când folosești o imagine landscape pentru profil întreaga atenție a celui care o privește este îndreptată către altceva - nu către tine.

Este profilul tău, ne așteptăm să te vedem pe tine

În mod evident, o fotografie de profil bună ar trebui să nu includă mai mult de o persoană. Ce vrem să spunem cu asta? Ar fi bine să nu îți incluzi prietenii, frații, surorile sau alte persoane în imaginea ta de profil - păstreză spațiul doar pentru tine, atuurile și trăsăturile tale personale.

It’s your space, own it!

Nu ai un aparat foto profi? Telefonul îți este cel mai bun prieten

Din fericire, am depășit era telefoanelor care nu ne ajutau deloc când voiam să facem o fotografie, iar astăzi putem spune cu încredere că o fotografie de profil bună poate fi făcută lejer cu telefonul.

Iată câteva sfaturi pentru tine, dacă te pregătești de o ședință foto pentru pagina personală 😉

  • Folosește modul portrait
  • Folosește blur (cu bun simț) pentru lucrurile din spatele tău
  • Încearcă să ai un perete simplu în spate, dacă ești indoor
  • Lumina de dimineață sau cea dinainte de apus vor face minuni. Îți promitem
  • Dacă ești singur/ă, folosește temporizatorul și plasează telefonul la nivelul ochilor sau chiar puțin mai sus pentru un shot de poveste
  • Pentru o fotografie ideală, ar trebui să te vedem de la brâu în sus. Nu insista pe o anumită parte a corpului și nu sta în poziții ciudate pentru a le scoate în evidență

Te rugăm, lasă filtrele

Filtrele pentru fotografii au devenit tot mai populare în ultimii ani, dar care este adevărul despre ele? Sunt complet nepotrivite, atât pentru o fotografie de profil, cât și pentru orice alt tip de fotografie.

Filtrele nu doar strică esența imaginii, dar și distorsionează realitatea -  nu vorbim aici despre cunoscutele urechi de cățel sau coronițe de zâne, ci de cele subtile pe care nu le sesizezi cu ochiul liber, decât atunci cand te uiți minute bune la fotografie sau doar când întâlnești persoana față în față.

Rugămintea noastră este să uitați de aceste filtre - complet.

Iar dacă motivul pentru care le folosești în continuare se află în lista de mai jos, răspunsul nostru este în continuare - așa nu 😑

  • Folosești filtre pentru că îți simți fața puffy astăzi - nu, fața ta arată perfect exact așa cum este în fiecare zi
  • Crezi că nu se observă - ba da, se observă. Filtrele schimbă radical forma feței, a nasului, a buzelor. Schimbarea e atât de mare încât riști să nu fi recunoscut/ă față în față
  • Crezi că filtrele cu animale sunt cute - nu sunt
  • Nu ai suficient de multă încredere în tine încât să te pozezi fără filtre - te întelegem, dar poți oricând să folosești un shot wide, în care stai mai departe de cameră dacă te simți incomod

Decența este cool

Nu suntem aici să oferim lecții de decență sau să arătăm cu degetul către persoanele care pozează altfel decât ne-am imaginat că este potrivit, ci doar să vă reamintim că decența și clasicii 7 ani de acasă sunt foarte cool.

De ce spunem asta? Sunt persoane care simt că trebuie să demonstreze ceva anume în momentul în care postează o fotografie de profil - fie că au un corp de invidiat, petrec mult timp la sală, sau tocmai și-au cumpărat ceva scump.

Da, înțelegem că sunt lucruri cu care te mândrești, dar denotă, în același timp, că lucrul respectiv este punctul tău forte - și atât. Sfatul nostru este să încerci să păstrezi puțin mister și interes și pentru mai târziu.

Aceasta este și deviza Entrigd - fiind o aplicație de dating care aprobă doar persoanele reale, autentice și care petrec ceva timp pentru a crea profilul potrivit de dating pe platformă. Este un pas util și în același timp safe, atât pentru tine cât și pentru ceilalți utilizatori.

Așadar, ce părere ai despre ghidul nostru pentru crearea fotografiei ideale de profil? Abia așteptăm să auzim dacă ideile noastre te-au ajutat să îți găsești jumătatea sau doar câteva admiratoare/câțiva admiratori pe care să le/îi scoți în oraș în weekend.