,

Blog de smart dating

Trenduri

Dating în Metaverse

Metaverse este o platformă virtuală, sub formă 3D, care îți permite să interacționezi social cu oricine dorești, din spatele unui ecran. Poate suna ciudat, însă există posibilitatea unui date în Metaverse? Noi am aflat că da, este posibil, și mai mult decât atât, este o activitate tot mai des întâlnită acum – implicit din cauza restricțiilor implementate în urma pandemiei.

Chiar dacă termenul îți este în totalitate nou, sau poate îți aduce aminte de era IMVU sau MEEZ, datingul în Metaverse poate reprezenta un lucru demn de încercat măcar o singură dată în viață.

Ce înseamnă, mai exact, datingul în Metaverse?

Simplitate prin tehnologie. Imaginează-ți că nu trebuie să te mai gândești unde veți putea ieși împreună sau ce vei purta, pentru că întrega întâlnire se va desfășura într-un spațiu imaginar, iar tu vei fi reprezentat(ă) de un simplu avatar. Este adevărat că îi poți alege look-ul, trăsăturile feței sau chiar emoțiile, însă tu poți controla toate aceste elemente din spatele unui mic ecran, fără stresul primei întâlniri sau a unui potențial eșec.

Metaverse îți oferă șansa de a observa relațiile sociale și interumane printr-o altă perspectivă, mai concretă și confortabilă.

Prin intermediul acestei platforme virtuale se pot crea legături între persoane reale, însă printr-o formă imposibilă până în acest moment și care nu ține cont de distanță, limba vorbită sau alte obstacole fizice. Prin Metaverse ai posibilitatea de a te conecta la o platformă care încurajează gândirea diferită, și descoperirea unor conexiuni în diverse părți ale lumii, cu persoane pe care poate că nu aveai cum să le cunoști prin alte metode.

Este Metaverse o formă superficială de a crea relații?

Suntem sceptici atunci când ne gândim la noile metode și platforme destinate întâlnirilor, precum aplicațiile de dating – de ce nu am fi și în cazul Metaverse?

Într-adevăr platforma virtuală este diferită de orice am întâlnit până acum, dar oferă și posibilități noi, lucruri pe care nu le-am luat în calcul până acum sau bariere pe care nu ne-am gândit niciodată ce le-am putea depăși.

Te-ai gândit vreodată că poți lega prietenii de durată cu persoane aflate la peste 2.000 km distanță sau chiar să te căsătorești cu cineva aflat în celalalt capăt al lumii? Poveștile de succes pe care mulți dintre noi le cunoaștem deja, de la apropiați sau poate chiar din experiență proprie, denotă faptul că o astfel de platformă nu este atât de rece pe cât pare. Imaginează-ți că totul se petrece sub forma unui joc, însă detaliile sunt realiste, discuția este pornită și controlată de tine, iar în final tu ai libertatea de a alege dacă vei continua sau nu discuția cu persoana respectivă, la fel ca și în viața reală. Un aspect important în cazul acestui tip de dating este faptul că poate masca, în unele cazuri, adevăratele intenții sau chiar înfățișarea, vârsta sau genul persoanei din spatele ecranului. Din acest motiv este important să comunici doar cu persoane care dețin un cont verificat în cadrul platformei și ești convins(ă) că în spatele ecranului se află aspecte adevărate ale vieții reale.

Pentru cine este potrivit datingul în Metaverse?

În primul rând, pentru persoanele cu o vârstă de peste 18 ani, singure și care doresc să cunoască pe cineva nou, însă sunt blocate de anumite bariere fizice (țara în care locuiesc) sau sociale (contextul pandemic). Datingul în Metaverse este perfect pentru Millenials, Gen Z sau chiar Boomers care sunt atât în pas cu tehnologia, dar sunt și interesați de aspecte noi ale vieții pe care le poți obține doar prin aceste căi. Așadar, această platformă virtuală este potrivită pentru tineri adulți și adulți care doresc să facă un pas în afara metodelor tradiționale de dating și să testeze și alte variante, precum un spațiu virtual, inexistent în realitate însă atractiv pentru oricine are o imaginație bogată.

Ce aplicații populare aleg să pășească către Metaverse?

Începând cu anul 2022 aplicații populare precum Bumble sau Tinder aleg să pășească către Metaverse și să îi ofere utilizatorului o experiență nouă asupra datingului clasic, și mai mult, să analizeze care metodă funcționează mai bine pentru era modernă actual, având în vedere toți factorii externi.

Să le analizăm tactica și să vedem, împreună, ce pregătesc aceste aplicații când vine vorba de înalniri în spațiul Metaverse.

Tinder – aplicația fruntașă de dating, cel puțin în România, promite că începând cu acest an se va extinde către noi tipuri de platforme, precum Metaverse.  Așadar, în cadrul aplicației utilizatorii vor putea să comunice și se vor putea conecta prin noi metode, diferite de clasicul „swipe”. Tinder anunță că, pe lângă integrarea aplicației în universul Metaverse, va pune la dispoziția utilizatorului propria moneda – Tinder Coins, prin care se vor putea desfășura atât diferite activități de schimb între utilizatori, prin Metaverse, cât și schimburi clasice (mai mult access la mai multe persoane din rețea, mai multe activități pentru propriul avatar Tinder și alte elemente similare). Astfel, Tinder este printre primele aplicații care pășește spre Metaverse și recunoaște potențialul acestei platforme. Prin urmare, utilizatorii Tinder vor avea access atât la mijloacele clasice de cunoaștere, cât și cel modern, care le va permite atât să stabilească legaturi virtuale, cât și să se întâlnească în locuri specifice universului Tider și Metaverse.

Bumble – cel de-al doilea exemplu de aplicație care îndrăznește să pășească spre platforma Metaverse, promite lucruri similare cu cele menționate anterior pentru Tinder. Astfel, utilizatorul va avea access la locații precum un “Piano Bar” unde participanții vor interacționa unii cu alții prin intermedium lumii Metaverse. Utilizatorii Bumble vor putea să participe la evenimente virtuale, întâlniri romantice sau chiar să își facă un grup de prieteni virtuali, situați în diferite colțuri ale țării. Aplicația promite inovație, interes pentru nou și implicare în tot ceea ce înseamnă reconstruirea unei noi realități, însă bazată pe elemente virtuale. Bumble este un exemplu bun de urmat pentru restul aplicațiilor de pe piață, și împreună cu Tinder pot garanta crearea unui nou tipar și a unui nou interes din partea utilizatorilor, pentru un aspect al vieții virtuale încă neexploatat în sensul romantic.

Ce credem noi despre datingul în Metaverse?

Acest tip de întâlnire este, fără dar și poate, o reprezentare clară a viitorului și a modalității prin care oamenii vor alege să comunice, chiar dacă alte bariere fizice sau sociale nu le vor sta în cale. Datingul în metaverse nu este doar interesant din punct de vedere tehnologic, dar și cât se poate de simplu.

Tot ce trebuie sa faci este să achiziționezi un device care permite accesul la această platformă (PC, conexiune la internet, ochelari VR) și poți să te consideri parte din comunitatea Metaverse. Dacă nu ai experimentat niciodată această platformă, acum este timpul. Detaliile și elementele exterioare sunt cât se poate de reale, ai posibilitatea de a alege locul întâlnirii și decide asupra comportamentului sau a comenzilor propriului avatar. Vei avea acces la o ținută aleasă de tine și la contruirea unei imaginii personale, cât mai apropiate de realitate. Mai mult, vei fi capabil să citești emoțiile partenerei sau ale partenerului de discuție, fapt ce te va ajuta să determini dacă întâlnirea are succes sau nu, dacă simți o conexiune în afara spațiului virtual sau dacă ar fi mai bine să încetați comunicarea cât mai curand. Toate aceste elemente aparent ireale și imposibil de relatat în viața reală te vor ajuta să îți construiești propria poveste și chiar mai mult, să trăiești într-o realitate virtuală construită pe placul și gustul tău. Desigur, nu trebuie să uiți niciodată că toți factorii pe care îi vezi în Metaverse sunt ireali și construiți special pentru tine, cu simplul scot de a te ajuta să iei decizii cu privire la tipul de persoane pe care dorești să le cunoști, la locurile pe care ți-ar plăcea să le vizitezi la o primă întâlnire sau chiar mai mult, pentru a putea primi șansă să îți construiești viața perfectă într-o realitate virtuală – dar să o continui în același stil și fără ochelarii VR, fără internet și fără tehnologie. Metaverse poate reprezenta acest pas de care ai nevoie pentru a realiza de ce realitatea este mai bună decât orice spațiu virtual – datorită simplului fapt că te determină să simți elemente care sunt în imediata ta apropiere, să descoperi noi posibilități și posibile activități care nu doar îți plac, ci te fac să te simți autentic. Metaverse poate fi acel spațiu de care ai nevoie să te redescoperi.

Din punctul nostru de vedere, universul Metaverse este atractiv și potrivit pentru dating. Este acel element nou și, de ce nu, SF de care ai avea nevoie în momentul în care ești limitat de factori externi sau pur și simplu, te-ai săturat de întâlnirile eșuate desfășurate față în față. Această platformă este perfectă atunci când vrei să înâlnești oameni noi ușor, fără efortul și stresul întâlnirilor față în față.

Ești un adolescent timid, dar totuși ai vrea să ieși la o primă întâlnire? Nu ai timp pentru dating, dar ai auzit de Metaverse și îți sună interesant sau pur și simplu ești o persoană comodă care preferă datingul virtual în defavoarea celui clasic? – atunci suntem convinși că ar trebui să pășești în Metaverse.

Drept concluzie, încurajăm și suntem foarte entuziamați să vedem schimbările pe care tehnologia le aduce în viețile noastre, însă nu ar trebui să uităm vreodată care este realitatee, unde începe această și unde se termină. Un lucru important, pe care oricine ar trebui să îl considere în momentul în care utilizează platforma Metaverse pentru dating este legată de siguranța și securitatea personală, dar și a celor din jur. Chiar dacă aparențele sunt perfecte și mediul creat cu ajutorul realității virtuale sunt exact așa cum ți le dorești, acel lucru nu reprezintă realitatea, iar persoana cu care te afli la date sau cu care ai ales să porți o conversație este doar un avatar. Este important să nu oferi detalii mult prea personale, date exacte cu privire la propria persoană sau a apropiaților tăi, din motive de siguranță. Dar, în mod evident, știai deja asta.

Odată ce tehnologia evoluează, va crește și nesiguranța în cadrul acestor platforme, iar un element de care trebuie să ne ținem cu dinții este realitatea și viața pe care o trăim, fără ochelarii VR și fără un avatar imaginar. Datingul în Metaverse este noua senzație a momentului, însă sfatul nostru este să rămâi ancorat la realitate și să obervi totul într-o manieră obiectivă, fără să fii atașat prea mult de frumusețea lumii virtuale sau a lucrurilor pe care aceasta le poate oferi. După cum deja am menționat, folosești această platformă pentru a te redescoperi și pentru a conversa. Pornește cu pași mici și observă încotro te duc.

Până atunci, încearcă Entrigd – aplicația dedicată datingului smart în România.