,

Blog de smart dating

Sfaturi

Ce înseamnă Queer sau Cisgender într-o aplicație de dating?

Trăim într-o eră non-conformistă, ceea ce ne provoacă și totodată învață lucruri noi atât despre propria persoană, cât și despre cei din jur.

Având în vedere schimbările și deschiderea către nou pe care o experimentăm chiar și în România, suntem de părere că este important să cunoști, câtuși de puțin, ce înseamnă și cum se identifică persoanele în dating app-ul pe care îl folosești.

Suntem siguri că ai auzit diverși termeni precum queer, intersex, agender sau cisgender și ți-ai pus imediat întrebarea “ce vrea să spună autorul?”. Nu te judecăm. Toți am trecut prin asta și suntem aici să îți explicăm, pe scurt, ce înseamnă câțiva termeni pe care probabil deja i-ai întâlnit.

Ce înseamnă queer?

Queer este un termen scurt pentru ceva atât de complex - și anume esența unei persoane. Chiar dacă nu putem defini o persoană, este plăcut să te simți parte dintr-o comunitate, iar așa a apărut termenul.

În momentul în care cineva se identifică drept queer înseamnă că este diferit de ce numim tradițional. Mai exact ce înseamnă queer? Orice - de la identificarea cu alte pronume față de cele cu care s-a născut, până la interese sau atracții sexuale. O persoană queer s-a născut cu pronumele el însă acum se identifică cu ea sau chiar ei. Mai mult, persoana respectivă poate alege să facă tranziția și schimbarea fizică de gen sau nu, însă indiferent de alegere, aceasta se va identifica cu pronumele ales și cei din jur au obligația de a-i respecta alegerea.

people-holding-hands

Mai mult, o persoană queer poate fi, de asemenea, homosexual, pansexual (atracție pentru orice tip de gen - femei, bărbați sau altele), sapiosexual (atrasă de inteligența unei persoane, indiferent de gen) sau bisexual (atracție pentru femei și bărbați). Interesul și atracția sexuală sau romantică diferă și este mult mai largă față de exemplele date, însă ideea principală este următoarea - creativitatea, libertatea și deschiderea către nou sunt factorii care stau la baza termenului queer.

Depășind elementele definitorii identității de gen a persoanelor queer, vom vorbi și despre modul în care acestea se exprimă - prin vestimentație, maniere, chiar și ticuri verbale. Chiar dacă vestimentația sau gesturile pot fi un indicator major al identității de gen pentru o persoană, sunt doar factori fizici mult prea simpli și neînsemnați pentru esența unei persoane.

Nu putem identifica sau defini o persoană după factori fizici atât de neînsemnați, dar îi putem considera buni indicatori ai unei personalități vibrante :)

Ce înseamnă cisgender?

Cisgender este o persoană care se identifică cu pronumele cu care s-a născut. Spre exemplu, un bărbat se identifică cu genul masculin, va purta haine considerate masculine și interesele sexuale sau romantice vor fi, în principal, pentru femei/ genul feminin.

Pornind de la termenul cisegender au apărut, până astăzi, numeroși alții cu scopul includerii tuturor persoanelor într-o comunitate și unirea lor, în ciuda diferențelor. Știm, este multă informație de digerat mai ales dacă acum este prima dată când citești despre asta, însă noi sperăm că am fost de ajutor, măcar puțin!

man-and-post-its

Concluzia principală este că oamenii sunt diferiți și caută lucruri diferite - de asta este important să menționezi detalii care îți definesc personalitatea chiar și pe platformele de dating. Astfel, vei avea acces doar la persoanele de care chiar ești interesat și mai mult, poate se va lega ceva real în momentul în care și tu alegi să fii deschis.

Dacă încă ești în căutarea persoanei potrivite, însă nu ai idee unde să o cauți, ce zici de Entrigd? Dating app-ul creat de români, disponibil în cele mai mari orașe ale României precum București, Cluj, Timișoara sau Constanța. Aici criteriile de acces pe platformă sunt diferite față de cele cu care te-ai obișnuit deja și necesită sinceritate și interes. De ce? Am observat și noi că aceste două elemente sunt calea sigură către success - indiferent de domeniu sau final prize.

Descarcă gratuit aplicația de dating Entrigd