Blog de smart dating

Trenduri

Când e prea devreme să-i faci un cadou?

„Să-i dăruiesc sau nu un cadou de Crăciun?” - aceasta este întrebarea! Întrebare care apare cu precădere în cazul cuplurilor nou formate. Știm cum e! Sunteți încă la început, vă cunoașteți, dar nu foarte bine. Nu vrei să lași o impresie de nepăsare, dar nici nu ai vrea să grăbești lucrurile. Așadar, e o întrebare mai complicată decât ar părea inițial.

Nu ai cui să dăruiești un cadou de Crăciun? Pune repede mâna pe telefon și descarcă Entrigd! Aplicația smart de online dating care te va ajuta ca până la Crăciun să cunoști persoana potrivită. Dacă îi vei dărui sau nu un cadou, rămâne de văzut. Cine știe, poate chiar tu vei fi cadoul perfect!

Oferirea cadourilor, fie că e vorba de Crăciun, de Ziua Îndrăgostiților sau de o zi de naștere, poate fi o decizie plină de nesiguranță, mai ales atunci când vă aflați încă la începutul relației, sau, mai dificil, când sunteți încă în faza de dating. E o treabă destul de delicată. Dacă oferi un cadou prea consistent sau prea scump, poți fi catalogat(ă) ca exagerat(ă) sau poți să-ți pui partenerul/partenera într-o situație neplăcută. Cum ar fi ca tu să îi dăruiești un inel, iar ea să-ți dea o ciocolată? Pe de altă parte, dacă nu te pregătești cu ceva, poți părea indiferent(ă) și neimplicat(ă), situație la fel de neplăcută.

Așadar, cum procedăm? Când e prea devreme pentru a dărui un cadou?

Stai! Credeai că asta e singura dilemă? Nici vorbă! Hai să zicem că stabilim când e momentul potrivit, dar trebuie să conștientizezi că și cadoul în sine trebuie adaptat la tipul de relație. Un fel de ying și yang care pot să-ți dea peste cap zenul de sărbători. Sau nu! Pentru că am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să te scoată din...dilemă!

Hai să începem cu un pic de matematică. Cea mai dificilă parte a cumpărării unui cadou într-o relație tânără (sau complet neoficială) este înțelegerea ecuației dintre nivelul de intimitate la care ați ajuns, durata relației și bugetul disponibil. Indiferent cât de mult am încerca să ne spunem că un cadou este doar un cadou, ceea ce îi oferi persoanei dragi poartă un mesaj intrinsec despre cum cum te raportezi la el/ea și la relația voastră.

Nu mă crezi? Întreabă-i pe cei din jurul tău. Un cadou scump la început de relație e un mare gest romantic ce arată grozav în filme. În realitate însă genul ăsta de cadou e un mare steag roșu pentru majoritatea oamenilor. Una dintre prietenele mele a primit de Crăciun un inel de la iubitul ei. Problema e că începuseră relația doar de câteva săptămâni. Nu a fost drăguț sau romantic, a fost înfiorător. Inelul striga de fapt nevoia excesivă de atașament. Deznodământul nu a fost unul plăcut!

Dacă vrei să eviți transmiterea unui mesaj greșit cu cadoul tău, bazează-te pe un raport de tipul valoare vs. durata relației. E nevoie să ții cont de cât timp vă întâlniți și ce fel de relație aveți. Cu relația e mai lungă, cu atât ai mai multă flexibilitate.

Din fericire, este destul de simplu. Am încercat să trasăm niște repere temporale astfel încât să te poți ghida în alegerea cadoului.

Relație mai scurtă de 1 lună

E cam prea devreme pentru un cadou. Un cadou de Crăciun pentru o persoană cu care te întâlnești de 2 săptămâni creează o presiune inutilă. În definitiv, cel mai bine e să păstrați o atmosferă lejeră și degajată, iar un cadou este posibil să forțeze prea mult nota. Dacă dintr-o politețe moștenită din familie chiar nu te poți abține, poți alege o cutie de bomboane sau o sticlă de vin.


De la 1 la 4 luni

Deja relația a avansat, puteți să vă declarați public ca fiind un cuplu. Cu toate acestea, nu se poate spune că vă cunoașteți extrem de bine. Mergi pe variante clasice, fie că vorbim de o cină surpriză sau de un coș mare cu dulciuri (în cazul evident în care ești sigur că nu ține vreo dietă). Poți fără probleme să te orientezi spre o carte a autorului preferat sau bilete la un concert. Evită însă cadourile din categoria obiecte practice, de exemplu vase de gătit, obiecte pentru casă sau genul de obiecte care ar arată mult prea multă implicare în spațiul personal.

De la 4 la 6 luni

Relație serioasă: vă aflați în etapa „relației noi”, ceea ce înseamnă un fel de lună de miere. Putem considera că legătura e deja sedimentară, astfel încât poți merge pe ideea unui cadou cu bătaie lungă. Ce zici de bilete pentru un festival? Nici bijuteriile nu mai sunt o idee atât de proastă, atâta timp cât te rezumi la ceva impersonal, poate cercei sau un pandantiv, însă evită pietrele prețioase sau bijuteriile prea scumpe.

 

Peste 7 luni

În acest moment probabil că sunteți într-o relație stabilă. Ar trebui să ai o idee destul de clară în ceea ce privește perechea ta. În această etapă cadourile practice sunt acceptate, mai ales dacă locuiți împreună. Asigură-te însă că este ceva pentru care și-a exprimat interesul. Dacă în stadiul asta aștepți de la noi idei de cadouri, o sa te dezamăgesc: ești pe cont propriu. Nimeni nu știe mai bine ca tine care ar putea fi cadoul perfect pentru iubi! Treaba însă este clară! Nu ai nicio șansă să sari peste cadoul de Crăciun!

E important totuși să ai în vedere că acesta este doar un ghid orientativ. Fiecare relație este diferită și se desfășoară în ritmul său; vei ști mai bine decât mine dacă iubitul/iubita ta ar prefera o carte sau o brățară sau dacă preferă cadourile practice.


Dacă perfecționistul din tine dorește să ofere cele mai potrivite cadouri, descarcă Entrigd. Aici ai șansa de a întâlni oameni cool, pentru care cadourile sunt mult mai ușor de ales. De ce? Deoarece Entrigd este comunitatea oamenilor cool, cu principii solide, pentru care cadourile sunt de fapt gesturi, nu obiecte. La Entrigd ne asigurăm că fiecare membru este ales pe sprânceană, astfel încât tu vei avea posibilitatea de a întâlni prieteni noi, sau, cine știe, chiar marea dragoste! Hai! Te așteptăm!

Manage cookies