,

Blog de smart dating

Trenduri

12 lucruri prin care știi că ai întâlnit persoana potrivită pe un dating app

Persoana potrivită o întâlnești atunci când te aștepți mai puțin și de cele mai multe ori în cele mai neașteptate circumstanțe. Deși ți se pare un clișeu, crede-mă că persoanele care își caută cu disperare „jumătatea” sunt cele care sar pași esențiali într-o relație sănătoasă, longevivă și vor rămâne mereu cu inima frântă. În orice cerc de prieteni este acel băiat sau acea fată pentru care a avea o relație este o necesitate pentru o viață împlinită. Ei acceptă întâlniri cu parteneri ce nu le împărtășesc idealurile, vor face compromisuri de dragul relației ,iar atunci când renunță la luptă se confruntă cu un eșec în dragoste. Pentru a trece peste aceasta fază, vor vorbi cu o altă persoană pe care nu o cunosc suficient, vor grăbi din nou lucrurile, constată că din nou relația este sortită eșecului și continuă să se învârtă în acest cerc vicios.

Cum întâlnești persoana potrivită?

Un pas esențial este să ai răbdare să îți cunoști partenerul. Este puțin probabil ca după două, trei întrebări banale cum ar fi „ Care este culoarea ta preferată?” și „ Ce zodie ești?” plus o întâlnire la la cafeneau preferată și ceva fluturi în stomac să realizezi că ai găsit partenerul de viață pe care l-ai așteptat mereu.

Observă obiectiv și fi rațională:

· gândește-te ce lucruri ți-ai dori să accepte: programul tău încărcat de la muncă, pisica ce va dormi cu voi în pat, dorința de a călători cât mai mult, viață socială foarte activă...

· întreabă-l despre planurile lui de viitor și gândește obiectiv dacă împreună îți poți urma atât tu cât și el visul

· ce compromisuri ești dispus/ă să accepți: mutare în alt oraș sau altă țară, accepți un copil dintr-o altă căsătorie...

· ce nu poți accepta sub nicio formă: consumă alcool, fumează, are un hobby ce te deranjează ...

· ce așteptări ai: ai vrea să îți întemeiezi o familie, îți plac relațiile deschise...

· religia: dacă este importantă pentru tine, abordează acest subiect și cu posibilul partener. Împărtășiți aceleași valori? Dacă răspunsul este nu, ați putea face un compromis ca această discordanță să nu fie ulterior o problemă în cuplu?

· fi sincer: dacă o  relație începe cu o minciună doar pentru că ți-o dorești cu ardoare, asta nu înseamnă că va rezista

· fiecare persoană are un trecut; discută deschis despre lucrurile pe care tu le consideri importante (cele care ar putea influența relația pe viitor- un copil, o traumă, un divorț, imposibilitatea de a avea copii...)

· ascultă-ți partenerul și discută deschis despre temerile pe care le ai

· comunicați cât mai mult- este cea mai bună cale de a vă cunoaște și de a rezolva problemele din cuplu

· permite-i partenerului să te descopere- dacă nu îi dai această posibilitate este posibil ca pe viitor să apară disensiuni

· nu investi într-o relație dacă sunt lucruri majore ce îți displac la partener: este foarte posibil ca el să nu vrea să renunțe la lucrurile ce pe el îl fac fericit, iar pe tine te irită și ajungem din nou la cercul vicios

Sunt o persoană ce analizează orice problemă până în cele mai mici detalii, de aceea, aceste micile indicații pe care ți le-am dezvăluit, te pot ajuta să întâlnești persoana potrivită.

Pot spune că încă din adolescență mi-am dorit să găsesc un băiat alături de care să îmi pot întemeia o familie. Bineînțeles că am început toate relațiile cu stângul.  Frica de singurătate m-a făcut sa accept persoane nepotrivite alături de care nu eram fericită, dar cine mai era ca mine? Eu eram într-o relație și din exterior chiar arăta bine. După o relație de trei ani în care am făcut compromisuri pe care nicio femeie care se respectă nu le-ar fi făcut, am decis să plec la facultate în SUA, să pot lăsa trecutul în urmă, să o iau de la capăt și să îmi îndeplinesc visul de a-mi întemeia o familie.

Deoarece să mă îndrăgostesc de colegii de facultate nu era o soluție optimă, am decis să apelez la aplicațiile de dating. Am căutat cele care sunt la modă și mi-am făcut cont pe Entrigd. Nu aveam mari așteptări, dar măcar comunicam în engleză și îmi era mai ușor să socializez la facultate. Timp de două luni am vorbit cu mai mulți bărbați, dar având deja experiențe neplăcute, nu prea aveam tragere de inimă să ies la întâlniri. De Crăciun am venit acasă și am am acceptat să vorbesc cu Alex, am acceptat să ne întâlnim la o cafea și pot spune că am simțit fluturașii în stomac, dar am continuat să fiu rațională. El era în România, eu muncisem mult să ajung în SUA, deci eram convinsă că este din nou o relație care nu promite prea multe. În ianuare am revenit în SUA, dar Alex mi-a picat cu tronc. Am continuat să vorbim, discutasem despre posibilitatea de a ne stabili în SUA, pentru că nu ne-am fi descurcat intr-o relatie 'long distance'.

Am fost de acord să facem amândoi un sacrificiu deoarece singurul impediment în relație era distanța. Am părăsit SUA, el a părăsit orașul natal și ne-am stabilit în Bucureşti unde atât eu cât și el putem urma o facultate pe profilul dorit. Alex este viitorul meu soț, iar eu sunt o femeie împlinită alături de bărbatul visurilor.

Aplicația Entrigd pe iPhone. Descarcă gratuit acum

Povestea mea are un happy ending pentru că am reușit să privesc obiectiv fiecare bărbat pe care l-am întâlnit pe Entrigd. Tu ești pregătit/ă să fii fericit alături de persoana potrivită pentru tine?